Y Service Club Zwolle

STEUN DE SOEPBUS

Sponsor-actie 2022: Steun de soepbus

Eén van de doelstellingen van de Y Service Club Zwolle is het bijdragen aan een menselijke, solidaire en liefdevolle samenleving. In het bijzonder willen we oog hebben voor jongeren en voor mensen in achterstandssituaties. We willen concreet bijdragen aan het welzijn van mensen in Zwolle. We willen niet praten, maar iets doen.

De Y Service Club Zwolle heeft zelf geen financiële middelen. Maar we hebben wel een enorme dosis energie, enthousiasme mens- en daadkracht. Deze zetten we via ludieke acties in om middelen voor een goed doel bij elkaar te brengen.

Vervanging Soepbus van het Leger des Heils

De Y Service Club Zwolle heeft zich vanuit haar wens om bij te dragen aan een solidaire stad (en wereld) gecommitteerd aan de vervanging van de Soepbus van het Leger des Heils. De oude soepbus is dringend aan vervanging toe. De bus zelf wordt gefinancierd door het Leger des Heils.

Maar daarmee is de bus nog niet klaar voor het uitdelen van soep. Voor het inrichten en geschikt maken van de bus is een bedrag van 10.000 euro begroot. Dit is het bedrag dat we als Y Service Club Zwolle bij elkaar willen halen via deze sponsor-actie.

Wat doet de soepbus?

De soepbus van het Leger des Heils wordt gerund door vrijwilligers en rijdt in meerdere steden, waaronder Zwolle. Meerdere avonden per week worden dak-of thuisloze mensen van jong tot oud van soep en brood voorzien. Ook worden in de winter kleding en dekens uitgedeeld. Ook mensen die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen, weten de bus te vinden.

Op meerdere vaste locaties in Zwolle wordt de bus geparkeerd waarna deze goed wordt gevonden door de mensen die dit nodig hebben. Daarnaast zoeken de vrijwilligers van de soepbus mensen op waarvan bekend is dat ze ergens verblijven (bv. in een park) . Weer of geen weer, de soepbus gaat op pad en staat er! Een doel waar we warm van worden.

Naast praktische hulp heeft de soepbus een sociale functie, een luisterend oor en ruimte voor een praatje. Door de laagdrempeligheid zijn de vrijwilligers van de soepbus vaak een eerste of laatste lijn naar professionele hulp. Vanuit opgebouwd vertrouwen kunnen mensen soms een stap zetten naar verdere hulpverlening.

Hoe werkt de Soepbus actie van de Y Service Club Zwolle ?

In het voorjaar van 2022 gebruiken we de oude Soepbus om zelfgemaakte soep te verkopen. De soep wordt gratis gemaakt door Y service leden en wordt verkocht op de locatie waar we staan.

Inmiddels hebben we 2 keer bij Hogeschool Windesheim gestaan en zijn we binnenkort te vinden op een foodtruckfestival en bij een bouwmarkt. Alle donaties komen volledig ten goede aan de Soepbus.

Naast de kosten voor een kom soep, kunnen mensen het doel ondersteunen met een extra donatie. Heel graag zelfs! We zijn dankbaar voor alle donaties en support.

HELP MEE, DOE EEN GIFT!

%d bloggers liken dit: