Y Service Club Zwolle

Exchange

De Y Service Club promoot de mogelijkheden van buitenlandstages bij YMCA-partners wereldwijd

Het Exchange programma heeft als doel om Nederlandse studenten door middel van beroepsstages bij YMCA-partners in het buitenland in contact te brengen met het werk en de missie van de YMCA. Deze buitenlandstage heeft de duur van 1 semester en heeft een vaak een langdurige impact op de deelnemers.  

Studenten in Zwolle kunnen individueel instromen via de Minor ‘Sport, Therapy for Empowerment’ (Minor Sport, Therapy for Empowerment – Buitenland stage i.h.k.v. HBO Minor (minorste.nl) of met een projectgroep Global Change and Projectmanagement via het Windesheim Honours College.

Het Exchange programma is in 2012 van start gegaan en sindsdien zijn er meer dan 50 studenten bemiddeld voor stages bij YMCA Long Beach (VS), YMCA Sorocaba (Brazilië), YMCA Valparaíso (Chili), YMCA Lima (Peru) en YMCA Hong Kong (China).

De Y Service Club Zwolle doet de werving en selectie van kandidaten. De deelnemers krijgen voor vertrek een introductie met de YMCA-missie en activiteiten aangeboden via YMCA Jeugdwerk in Zwolle. Na afloop van de stage doen zij verslag van hun ervaringen, zodat het Exchange programma kan worden verbeterd en hun kennis wordt overgedragen aan nieuwe deelnemers.

Het Exchange programma probeert win-win situaties te creëren voor alle betrokken partijen. YMCA-partners stellen hun kennis en faciliteiten ter beschikking aan Nederlandse studenten, die in ruil daarvoor professionele inzet en nieuwe ideeën leveren. Het Exchange programma is gericht op een cultureel verrijkende ervaring voor zowel stagiair, onderwijsinstelling als de YMC.

https://www.destentor.nl/zwolle/nieuwe-serviceclub-ymca-zwolle-wil-bemiddelen-bij-buitenlandstages~a67f4ffb/

 

%d bloggers liken dit: